Beerze bier ... natuurlijk te koop bij Mitra Oirschot

          

 

Beerze brave 7,5%

 

 

Beerze bier 5,5%

 

 

Beerze bold 10,5%

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke zondag* 

geopend van

12.00 tot 17.00u.

*Behalve feestdagen

   

Beerze bier ... gebrouwen in de Brabantse Kempen  Met een opa die al bier brouwde stroomt eigenaar Ivo Kaanen het brouwersbloed door de aderen. Als kleine jongen sorteert hij, samen met zijn broers en neefjes, al bierflesjes bij Brouwerij de Gouden Leeuw, toen nog eigendom van zijn oom Piet. Sindsdien is bier zijn passie.

 

Eenmaal volwassen komt hij terecht bij Heineken, waar hij jarenlang deel uitmaakt van het smaakpanel. Als hij in 2005 de Gouden Leeuw overneemt van zijn oom is de brouwerij al lang gesloten. Maar Ivo is vast besloten de brouwerij in zijn oude glorie te laten herleven. Een droom die - zoals het er nu naar uitziet - snel gaat uitkomen.

 

"Ik herinner mij vanaf mijn jeugd de brouwerij van mijn Oom Piet. Onder het motto "er is altijd leven in de brouwerij" brachten wij er onze vakanties door. De eerste vakantiebaantjes vonden in de brouwerij plaats. Piet was een forse grote man met statuur en een enorme neus, een heer met een fijn gevoel voor smaak.

 

 

Piet is plaatselijk bekend als "d'n brouwer", een naam waar hij trots op was. Samen met zijn vader Harrie "d'n brouwer" heeft hij na de tweede wereldoorlog in 1948 de brouwerij belangrijk vergroot. In zijn jonge jaren maakte hij de up en downs van de wereldeconomie, de dertiger jaren, de tweede wereldoorlog, en later de herrijzing van Nederland mee. Zeker niet altijd gemakkelijke tijden.

 

Maar wat er ook gebeurde Piet ging altijd voor stijl en kwaliteit. Piet is op bijna negentig jarige leeftijd in 2012 overleden.
Hij had maar een interesse: bier en brouwerijen. Ik heb meer dan vijfentwintig jaar met hem gewerkt.

 

Vader Harrie was een echte entrepreneur. Hij heeft voor grote uitdagingen gestaan. In 1904 brandde zijn brouwerij in zijn geheel af. Harrie zat niet bij de pakken neer. Nog geen jaar later deed de krant euforisch verslag van de opening van een nieuwe moderne brouwerij. De verkoop en distributie werd uitgebreid en afnemers in de Brabantse Kempen raakten in vervoering van het Vessemse bier van d'n Leeuwenbrouw. In 1926 werd weer in de brouwerij geinvesteerd met de investering in mechanische koeling voor de overgang op de productie van pilsener bier.

 

Harrie had het vak weer geleerd van zijn vader Piet. Zo gaat het in een familiale brouwerij van generatie op generatie. Mijn moeder was een brouwersdochter. Haar vader was de 5e generatie in het brouwersgeslacht. Zij trouwde een molenaarszoon. Zo is de liefde voor grondstoffen en bier met mijn genen verweven over honderden jaren.

 

Ik heb geen andere werkgever gekend als een brouwerij. In vele landen heb ik mij beroepsmatig met bier beziggehouden. Bier combineert verfrissing, smaak en tijd voor

gezellige ontmoeting. Bij voorkeur met lekker eten. En dat is waar Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw voor staat."

Ivo Kaanen

            

 

 

    

Ons adres

 

 

Shopping Centrum De Poort

De Loop 45 Oirschot - 5688 EW

               Mitra Hans en Hans Oirschot
Voor een goed advies, een compleet assortiment en scherpe prijzen !!