My daddy likes Mitra Oirschot 

                      

Klik op een foto om naar de Whisky's te gaan      

Shackleton Mackinlays Rare Old Highland Malt Replica

 

                    

 

Shackleton Mackinlays Rare Old Highland Malt Replica

 

De MacKinlay's Shackleton is een whisky met een verhaal.

 

Avonturier en ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton liet vijf houten kisten MacKinlay's Rare Old Highland Malt Whisky achter op Antarctica bij zijn Zuidpoolexpeditie van 1907 tot 1909, nadat zijn expeditie om de pool te bereiken was mislukt. De kisten werden begraven in het ijs onder Shackleton's hut. Na een eeuw onder het ijs en sneeuw te hebben gelegen, werd deze whisky in 2007 opgegraven. In 2010 werd de whisky in een museum in Nieuw Zeeland ontdooit en in januari 2011 werden drie flessen naar Groot - Brittannië verscheept waar Richard Paterson van Whyte & Mackay de taak kreeg de whisky zo goed mogelijk na te maken. Dit resulteerde in de Shackleton's replica, een limited release van slechts 50.000 flessen wereldwijd, en maar 5.000 voor de Benelux.

 

Gerenommeerde whiskyschrijver Dave Broom is de enige andere persoon in de wereld die geproefd heeft van zowel de originele whisky als de nieuwe Shackleton Replica van Whyte & Mackay; "De Shackleton whisky is helemaal niet zoals ik verwachtte, en niet wat iemand zou hebben verwacht. Hij is zo licht, zo fris, zo teer - het is een prachtige whisky. Het bewijst dat zelfs zo veel jaren geleden al enorm veel zorg en aandacht uitging naar whiksy maken! Ik denk dat de replica absoluut top is, en precies datgene verwezenlijkt wat 100 jaar terug gemaakt is ... Richard heeft een enorm moelijke en lastige whisky weten te repliceren en heeft dat waanzinnig goed gedaan. De zoetheid, geur en specerijen, en de subtiele rook, ze zijn er allemaal in de replica, ... ik ben weggeblazen."

 

                 

 

  Proefnotities

 

 De replica bevat MacKinlay Whisky uit een reeks van Highland malts, van minimaal 8 en maximaal 30 jaar oud. Het betreft Dalmor, Jura, Tamnavulin en Glen Mhor, de oorspronkelijke MacKinlay distilleerderij voor de sluiting in 1983.

De whisky heeft een lichte honing en stro gouden kleur met glanzende accenten. De neus is zacht, elegant en verfijnd met delicate aroma's van geplette appel, peer en verse ananas. Het heeft een fluistering van marmelade, kaneel en tease van rook, gember en rietsuiker. De royale sterkte van 47,3% alcohol geeft de whisky genoeg impact, maar op een milde en warme manier. De whisky heeft hele lichte tonen van een zachte vuurrook die langzaam plaats maakt voor een kruidigheid van rijke toffee, stroop en pecannoten.

 

 Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat de MacKinlay's Shackleton Whisky een waar collectors item is.

Wij zijn dan ook enorm trots dat wij je dit bijzonderen en unieke product kunnen aanbieden.

        

De Shackleton Replica kost € 299,99

 

 Zeer beperkt leverbaar - OP IS ECHT OP !!

Maar wij hebben er nog een paar !!

 

  

 

  

Extra info

 

Drie flessen van de oorspronkelijke Shackleton whisky werden  door een prive-vliegtuig uit Nieuw-Zeeland

naar Whyte & Mackay Glasgow gevlogen door de vennootschap eigenaar Dr Vijay Mallya.
Er waren drie kisten met whisky en twee kisten met brandewijn aangetroffen op de Zuidpool in 2007.

Een kist werd verwijderd uit het ijs en werd angstvallig ontdooid onder laboratorium

condities om de flessen en de ‘spirit’ te bewaren op de best mogelijke manier.
Één kist bleek slechts 11 flessen in plaats van de gebruikelijke 12 te bevatten,

wat leidt tot veel speculatie over wat er gebeurd zou zijn met de ontbrekende fles…

 

                    

 

 

 

               Mitra Hans en Hans Oirschot
Voor een goed advies, een compleet assortiment en scherpe prijzen !!